Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

18/12/2019 0 Σχόλια

 

    Εργονομία είναι ένας τρόπος μελέτης και σχεδιασμού της εργασίας με σκοπό την οργάνωση της, ώστε να ανταποκρίνεται στις ικανότητες και τις ανάγκες των ανθρώπων που την εκτελούν. Παρόλο που ο άνθρωπος είναι ευέλικτος και ευπροσάρμοστος, υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε ατομικό επίπεδο, όπως διαφορές στο φυσικό μέγεθος και στη μυϊκή δύναμη, αλλά και σε επίπεδο δεξιοτήτων που προσδιορίζονται δυσκολότερα.

    Οι χώροι μαζικής εστίασης αποτελούν την ιδανική λύση για άτομα που αναζητούν την ξεκούραση, την συζήτηση, την διασκέδαση με ένα ποτό, έναν καφέ ή φαγητό. Η φιλόξενη και οικεία ατμόσφαιρα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να μοιράζονται μοναδικές προσωπικές στιγμές με δικούς τους ανθρώπους και να ζούν αξέχαστες εμπειρίες μέσα στο εστιατόριο, την καφετέρια, το σνακ – μπαρ, το καφέ – μπαρ.

   Όμως η αισθητική του καταστήματος δεν καθορίζει από μόνη της την ποιότητα και την αμεσότητα της εξυπηρέτησης. Η ικανοποίηση όλων των ανθρώπων επίσης σχετίζεται με την ομαλή ροή της κίνησης των ατόμων και των προμηθειών, την λειτουργικότητα του χώρου και της εργονομίας του εξοπλισμού.

   Συνεπώς η εργονομία έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια αρκετά ευέλικτη και ευπροσάρμοστη κατάσταση στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι να μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εκτέλεση των καθηκόντων και υποχρεώσεων τους. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητάς τους σε συνδυασμό με τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας τους. Σημαντικό παράγοντα στο πλαίσιο της εργονομίας, αποτελεί η ικανοποίηση από την εργασία και την απασχόληση γενικά καθώς και η προσωπική εξέλιξη.

  Με δεδομένο ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει πρωταρχική σημασία στις εργασιακές δραστηριότητες είναι καθοριστικό να λαμβάνονται συστηματικά υπόψη οι ανάγκες, οι δυνατότητες και οι περιορισμοί του.

 Οι στόχοι εφαρμογής της εργονομίας:

 

  •   Μείωση εργασιακού φόρτου
  •   Αύξηση του ενδιαφέροντος και της ευχαρίστησης
  •   Αύξηση των εργασιακών επιδόσεων, συνεπώς και των αποδόσεων σε κάθε τομέα.
  •   Αύξηση της ικανοποίησης (λόγω αύξησης της απόδοσης)

 

 

   Σας βρίσκουμε στο χώρο σας με ραντεβού για  διεκπεραίωση των προσωπικών σας αναγκών, μας βρίσκεται στην έκθεση μας και μαζί πράττουμε το καλύτερο για εσάς