Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Εστιατόριο

19/05/2020 0 Σχόλια

 

 

Εστιατόριο

Όσα θα χρειαστείτε για το ξεκίνημα ή την ανακαίνιση του εστιατορίου σας!

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με παράδοση στη φιλοξενία, την εστίαση και το καλό φαγητό!

Ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο αποτελεί μία από τις βασικές μορφές διασκέδασης, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας.

Σίγουρα το στήσιμο ενός εστιατορίου απαιτεί πολλή δουλειά, καλό σχεδιασμό και μία καλή επένδυση, τόσο οικονομική, όσο και από άποψη χρόνου.

Παρόλα αυτά ο κλάδος της εστίασης και ιδιαίτερα του φαγητού αποτελεί έναν από τους πιο κερδοφόρους τομείς στη χώρα μας. Είναι σημαντικό λοιπόν κάθε βήμα σε αυτό το εγχείρημα να γίνεται στοχευμένα και με σωστή καθοδήγηση, ώστε να αποδώσει το μέγιστο κέρδος.

 

Δημιουργία εστιατορίου βήμα - βήμα

 

Εξοπλισμός Παραγωγής

 

Ανεξάρτητα από τον τύπο του εστιατορίου που θα ανοίξετε, θα χρειαστείτε εξοπλισμό παραγωγής. Ενώ οι ειδικές ανάγκες εξοπλισμού ποικίλουν, τα περισσότερα εστιατόρια που σερβίρουν ζεστά γεύματα, θα πρέπει να εξοπλίσουν επαρκώς μια κουζίνα εξυπηρέτησης και προετοιμασίας.

Είτε ξεκινάτε από το μηδέν, είτε βρίσκεστε σε μία προσπάθεια ανακαίνισης και ανανέωσης ενός ήδη στημένου χώρου, θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στη μελέτη όχι μόνο του νέου εξοπλισμού που θα χρειαστείτε, αλλά και στον τρόπο που αυτός θα τοποθετηθεί. Στην εταιρία  DLK  Πολυσύνθετος αναλαμβάνουμε τη μελέτη του χώρου σας, με γνώμονα την εργονομία, ώστε να καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ενδεχόμενη ανάγκη.

 

Τα περισσότερα εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης διαθέτουν:

 

Εξοπλισμός πλύσης & υγιεινής

Σε κάθε κουζίνα εστιατορίου είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός πλύσης, τόσο των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα, όσο και των σκευών που θα χρησιμοποιηθούν είτε για την παρασκευή, είτε για το σερβίρισμα του φαγητού.

 

Θα χρειαστείτε:

 

Εξοπλισμός παραλαβής & αποθήκευσης

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του εξοπλισμού που απαιτείται για οποιοδήποτε εστιατόριο. Αυτός θα είναι ο κύριος αποθηκευτικός χώρος  και ταυτόχρονα χώρος συντήρησης της πρώτης ύλης.

 

Θα χρειαστείτε:

 

 

 

Εξοπλισμός Bar

Τα σύγχρονα εστιατόρια αποτελούν πολυχώρους ψυχαγωγίας. Επομένως πέραν του χώρου προετοιμασίας του φαγητού, περιλαμβάνουν χώρο παρασκευής και προσφοράς ποτών, cocktails και κρασιών.

 

Θα χρειαστείτε:

  • Bar station (με τα απαραίτητα στοιχεία με βάση τις ανάγκες εξυπηρέτησης)
  • Ψυγείο αποθήκευσης
  • Ψυγείο Backbar
  • Ερμάρια – πάγκοι παραγωγής και αποθήκευσης
  • Λάντζα
  • Παγομηχανή
  • Συντηρητή κρασιών

 

Εξοπλισμός καταστημάτων εστίασης

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω δεν αρκεί απλώς κάποιος να διαθέτει το βασικό εξοπλισμό, αλλά και να γνωρίζει πώς θα τον τοποθετήσει, ώστε να μπορεί να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Οι συνεργάτες του Κέντρου Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης  DLK  Πολυσύνθετος, διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και απόλυτη εξειδίκευση στη μελέτη χώρου του εξοπλισμού εστίασης. Επισκεφθείτε την έκθεση, το site και τα social media και βρείτε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους, πρόθυμους να σας συμβουλέψουν και να σας καθοδηγήσουν στο εγχείρημά σας.